"IDUĆEG TJEDNA"

Čović o formiranju vlasti: Ne bavim se semaforima i prometnom signalizacijom

Odgovarajući na pitanje kako komentari to da SDA sa partnerima ima 13 izaslanika u Klubu Bošnjaka u Domu naroda FBiH, rekao je da o brojkama ne bi spekulirao.
Vijesti / Politika | 12. 12. 2022. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović je nakon današnjeg sastanka delegacija HDZ-a i SNSD-a rekao da će u četvrtak završiti dogovor oko formiranja Vijeća ministara i šta sve treba u tom smislu uraditi do kraja godine.

"Do kraja godine" 

"Mislim da ćemo u četvrtak završiti tu priču i kad su u pitanju radna tijela predstavnika tri strane od toga kako da izgleda struktura Vijeća ministara i šta sve treba uraditi do kraja godine. Mislim da će biti potpisan jedan dokument na tragu želja da do kraja godine usmjerimo svoju pažnju oko ključnih projekata koji su vitalni kako ovdje za Republiku Srpsku tako uopće za čitav prostor", rekao je Čović i dodao kako smatra da neće biti posebnih poteškoća.

"Nadam se da ćemo na nivou Federacije BiH do kraja tjedna završiti naša dogovaranja sa predstavnicima ovih osam stranaka. Vjerujem da će SIP morati odraditi svoj posao korektno. Puno toga ukazuje da oni ne rade profesionalno svoj posao", kazao je predsjednik HDZ-a.

"Idućeg tjedna" 

Dodao je da već idućeg tjedna započne proces izbora predsjednika i dva potpredsjednika Doma naroda Federacije BiH.

"Tako da i taj dio vlasti prati ovo na nivou Vijeća ministara", rekao je Čović.

Odgovarajući na pitanje kako komentari to da SDA sa partnerima ima 13 izaslanika u Klubu Bošnjaka u Domu naroda FBiH, rekao je da o brojkama ne bi spekulirao.

"Što prije" 

"Mi idemo s ovim poslom i idemo ga završiti što prije. Nikakvog zastoja ne može biti zbog odnosa u Federaciji BiH", rekao je Čović.

Komentirajuću moguću „semafor“ koaliciju (SDA, SDP-DF) na razini Federacije BiH, Čović je istaknuo kako mu „ne pada na pamet da se bavi bilo kakvim politiziranjem unutar bošnjačke političke scene“.

"Oni su izabrali partnere s kojima smo mi potpisali sporazum. Mi idemo raditi dalje, svi ostali imaju pravo ljutiti se. To je u politici sasvim normalno i uvijek će se neko ljutiti. Tako da se ja ne bavim semaforima i prometnom signalizacijom", rekao je Čović.

Podsjetimo, večeras je u Banja Luci održan sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića te stranačkih izaslanstava na kojem je poručeno da će se u četvrtak održati zajednički sastanak s predstavnicima Osmorke oko formiranja vlasti na razini BiH. Milorad Dodik je tim povodom rekao da će SNSD podržati Borjanu Krišto (HDZ BiH) za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close